English
New Link
Aktivnosti
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka
 
Prijava na mailing listu
e-mail *
Polja označena s (*) su obavezna.
 
Pretraživanje
Europa. Jugoistok - Zabilježena sjećanja

ORGANIZIRANI POSJET IZ ZAGREBA NA IZLOŽBU „ZABILJEŽENA SJEĆANJA/RECORDED MEMORIES“ U RIJECI
Utorak, 25. veljače 2014.

SandraVitaljic.jpg

 

Goethe-Institut Kroatien organizira besplatan posjet izložbi „Zabilježena sjećanja/Recorded Memories“ u MMSU Rijeka. Polazak iz Zagreba je u utorak, 25. veljače 2014. u 15 sati s autobusnog kolodvora.

U riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti tijekom veljače posjetitelji mogu pogledati izložbu Zabilježena sjećanja/Recorded Memories, projekt Goethe-Instituta u suradnji s Muzejom za fotografiju u Braunschweigu.

Izložba predstavlja fotografije, video radove i instalacije 22 umjetnika i umjetnica iz 11 zemalja Jugoistočne Europe koji se bave pitanjima kolektivnog pamćenja, različitih kultura i mjesta sjećanja te ulogom slika u ovim procesima. Izbor umjetničkih radova na izložbi polazi od pretpostavke da fotografski, filmski i videomediji imaju poseban odnos prema prošlosti i igraju bitnu ulogu u predstavljanju individualnih rituala sjećanja i kultura kolektivnog pamćenja.

Hrvatsku predstavljaju Hassan Abdelghani, Jelena Blagović i Sandra Vitaljić, a ostali autori dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Srbije, Turske i Cipra. Izložba je otvorena u Muzeju fotografije Braunschweig, gostovala je u Sarajevu, a nakon Rijeke proputovat će kroz zemlje Jugoistočne Europe.

Planirani polazak iz Zagreba je u 15:00 sati s Autobusnog kolodvora (broj perona naknadno), a razgled izložbe uz vodstvo počinje u 17:00 sati. Nakon vodstva, u 18.30 sati u MMSU-u se organizira razgovor u kojem sudjeluju kustosica Irina Cios (direktorica International Center of Contemporary Art, Bukurešt, Rumunjska) i umjetnik Fani Zguro (Tirana/Berlin), koji sudjeluje u izložbi. Razgovor moderira kustosica MMSU-a Sabina Salamon. Predviđeni povratak u Zagreb je oko 22 sata.

Pozivaju se svi zainteresirani da se jave u Goethe-Institut Kroatien i predbilježe za odlazak u Rijeku. Prijave traju dok se ne popune mjesta u autobusu. Odlazak u Rijeku i razgled izložbe su besplatni. Prijave (ime, kontakt telefon) na adresu: petra.vidovic@zagreb.goethe.org


Više o izložbi:

http://www.goethe.de/ins/hr/zag/ver/hr12072620v.htm
http://www.mmsu.hr/Default.aspx?art=667&sec=2.
http://www.goethe.de/ins/gr/lp/prj/wag/aus/enindex.htm

Foto: Sandra Vitaljić, Sisak, iz serije: Neplodna tla, 2008. – 2012., Inkjet printevi, 95 × 120 cm © Sandra Vitaljić

Powered by iSite