English
New Link
Aktivnosti
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka
 
Prijava na mailing listu
e-mail *
Polja označena s (*) su obavezna.
 
Pretraživanje
Događanja u bivšoj tvornici Rikard Benčić
Predstavljanje scenografske radionice
studija Medijskih umjetnosti i praksi

petak, 28. 6. u 21.30
H – objekt, bivša tvornica Rikard Benčić


Radionica je svojevrsni prikaz funkcioniranja kolegija Scenografije pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Istovremeno, radionica je i prikaz modula Scenografski prostori novokreiranog diplomskog studija Medijskih umjetnosti i praksi – MAP, koji je razvijen kroz projekt ADRIART (
http://www.adriart.net/).
ADRIART je trogodišnji projekt podržan kroz Program za cjeloživotno učenje Europske unije (Erasmus) u kojem sudjeluju četiri partnerske institucije: Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Visoka škola za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici, Tehničko sveučilište u Grazu i Sveučilište u Udinama.
Studij MAP usmjeren je na područja audiovizualne umjetnosti (film, animacija, fotografija), intermedijalne umjetnosti (prostorne umjetnosti, novi mediji, transmedijalna umjetnost) i umjetničkih diskursa (povijesni, teorijski i kritički). 
Ovaj interdisciplinaran program stavlja poseban naglasak na lokalno-specifično izvođenje kraćih perioda mobilnosti, dotičući se demografskih, društvenih, kulturnih, ekoloških, migracijskih i sličnih tema. U četiri zemlje te na pet jezika program potiče multikulturalnu akademsku razmjenu i razvoj studija prema samoodrživosti. 
Upravo iz ovih razloga, namjera radionice / pilota mobilnosti je dodatno osposobljavanje pojedinaca u korištenju mogućnosti suvremenih umjetničkih jezika i medija s ciljem stvaranja umjetničke i primijenjene produkcije u lokalnoj zajednici, koja će sadržajem odgovoriti na pitanja od vitalnog značaja za šire regionalno okružje.
Uz studente i mentore s partnerskih institucija, sudjeluju studenti APU Aleksandra-Ana Buković, Andreja Jandrečić, Lucija Ukić, Tijana Mihailović, Liberta Mišan, Mišel Periša, Kristina Pongrac, Sara Salamon i Dino Topolnjak, te profesori APU Tomislav Brajnović, Ingeborg Fuellep, Đorđe Jandrić, te voditeljica radionice Lara Badurina i asistent Stefano Katunar.

 

Powered by iSite