English
New Link
Aktivnosti
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka
 
Prijava na mailing listu
e-mail *
Polja označena s (*) su obavezna.
 
Pretraživanje
16. BJCEM
MEDITERRANEA 16: ERRORS ALLOWED
6. 6. – 7. 7. 2013., Ancona, Italija

DSC04307.JPG DSC04592.JPG DSC04623.JPG

Fotografije s bijenala u Anconi

 

errors allowed.jpgBijenale mladih Mediterana - Mediterranea 16 otvara se u četvrtak, 6. lipnja u 18.00 sati u Anconi, Italija. Program otvorenja (performansi, filmske projekcije, koncerti) u trajanju od tri dana zauzet će unutarnje i vanjske prostore lazareta Mole Vanvitelliana, građevine s početka XVIII stoljeća, smještene u anconskoj luci. Međunarodni kustoski tim u sastavu: Slobodne veze/Loose Associations (Nataša Bodrožić, Ivana Meštrov), Alessandro Castiglioni, Marco Trulli, Claudio Zecchi, Nadira Laggoune, Delphine Leccas i Charlotte Bank odabrao je među radovima pristiglim putem natječaja 220 umjetnika koji će sudjelovati na ovogodišnjoj izložbi Mediterranea 16: Errors Allowed u trajanju do 7. srpnja. 2013. 

Hrvatski predstavnici na ovogodišnjem bijenalu su:
Igor Bezinović- Blokada
Tea Hatadi- Cenzura sreće
Ana Vuzdarić- Hertaforming
Antej Jelenić, Gildo Bavčević, Nina Jurić - Mreža solidarnosti
Kontraakcija- Scamnologija

Ovogodišnja tema Bijenala, Errors Allowed (Greške su dozvoljene), bavi se proizvodnjom i režimima znanja, te strategijama samoobrazovanja, uzimajući u obzir Mediteran kao lakmus općih previranja, gospodarskih, političkih i društvenih promjena u posljednje dvije godine. Odabrani autori i grupe autora problematiziraju specifičan društveni kontekst, uvjete rada, te mehanizme produkcije i recepcije umjetnosti i kulture unutar njihovih sredina. Izložba je artikulirana nizom podtema u dijalogu s pristiglim radovima: Univerzitet neposluha, Nove strategije aktivizma u javnom prostoru, Umjetnik/ca kao istraživač/ica, Umjetnik/ca kao građanin/ka, Čija suvremenost?, Analiza kustoskog pristupa bijenalu Mediterranea 16.
                                                                                                                                 
Mediterranea 16: Errors Allowed rezultat je rada kustoskog tima i međunarodne mreže BJCEM koja okuplja više od sedamdeset članova i partnera s područja Europe, Bliskog istoka i Afrike

Izložba hrvatskih predstavnika/ca na bijenalu Mediterranea 16 održat će se krajem 2013. u Multimedijalnom kulturnom centru Split.

Partneri Bijenala / mreže BJCEM u Hrvatskoj: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka i Multimedijalni kulturni centar Split.

Sudjelovanje hrvatskih umjetnika na 16. Bijenalu mladih Europe i Mediterana omogućeno je sredstvima Ministarstva kulture.

Za više informacija: http://www.mediterraneabiennial.org/16-errors-allowed/

Katalog 16. Bijenala mladih  


Tea Hatadi.jpg

Tea Hatadi, Cenzura sreće, 2012./13. (video)

Igor Bezinovic.jpg

Igor Bezinović, Blokada, 2012. (video)

Kontraakcija.jpg

Kontraakcija (Vladimir Tatomir et al.), Scamnology, 2009. nadalje,
(prezentacija istraživanja)

Mreza solidarnosti.jpg

Mreža solidarnosti, (Gildo Bavčević, Antej Jelenić, Nina Jurić et al.) intervencije i akcije u gradu Splitu, 2012./13.

 

Powered by iSite