English
New Link
Aktivnosti
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka
 
Prijava na mailing listu
e-mail *
Polja označena s (*) su obavezna.
 
Pretraživanje
Suradnja sa Školom za primijenjenu umjetnost
MLADI U MUZEJU - MUM


Projekt MUM nastao je temeljem višegodišnje suradnje Škole za primijenjenu umjetnost iz Rijeke i Muzeja moderne i suvremene umjetnosti.
Ovim se projektom nastoji senzibilizirati osnovnoškolce i srednjoškolce za modernu i suvremenu likovnu umjetnost, potaknuti ih na samostalne posjete i ostalim galerijama, upoznati ih sa složenošću različitih likovnih područja i povezanosti s ostalim strukama. Rad u istraživačkim radionicama realizirati će profesori struke iz odjela: Grafički dizajn, Kiparski dizajn, Aranžersko scenografski dizajn i Industrijski dizajn.  Stvaralačko istraživačke radionice ostvarivati će unaprijed dogovorene zajedničke zadatke izražajnim sredstvima karakterističnim za pojedina stvaralačka područja, biti će povezane zajedničkom temom ovisno o aktualnoj izložbi u Malom salonu.  Radionice će se provoditi  subotom jednom mjesečno tijekom cijele školske godine. Mentori će raditi prema zajedničkim smjernicama s obzirom na zajednički tim. Program će se ostvariti u uvjetima mentorske nastave. Mentori će graditi svoj programski model od likovnih elemenata, likovnoga jezika, likovnih tehnika, motivacije, teorije likovne umjetnosti, povijesti kulturne baštine.
Uključivanjem učenika osmih razreda i srednjoškolaca navedene škole, mentorima je cilj obrazovati novu generaciju mladih, kreativnih, cjelovitih profesionalnih ličnosti, koje su spremne kvalitetno mijenjati sebe i svoju okolinu. Ti mladi mislit će i stvarati u skladu s vremenom trajnih promjena.

U subotu 20. travnja u 9,30 sati u Malom salonu započinju s radom dvije stvaralačko istraživačke radionice: Grafičke tehnike i Ilustracija namijenjene učenicima osmih razreda koji pokazuju poseban senzibilitet za likovno stvaralaštvo. Rad u likovnim radionicama koordiniraju mentorice: Zrinka Kralj i Laura Herceg uz asistenciju učenika grafičkog odijela. U 13,00 sati izložbom dječjih likovnih uradaka zaključuje se rad istraživačko stvaralačke radionice.
U procesu obrazovanja i odgoja mladih ovaj je projekt osobite etičke i estetske vrijednosti.

Laura Herceg, mag.educ.art

Powered by iSite