English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

nova adresa:
Krešimirova 26c, Rijeka

Radno vrijeme: utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

adresa do 1.10.2017. Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje
Izložba

Tajči Čekada 
AUTOPORTRETI

Otvorenje: ponedjeljak, 8. 4. 2013. u 20.30 sati

Mali salon, 8. - 13. 4. 2013.


majmun.JPG

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u suradnji s ekološkom udrugom Žmergo poziva Vas na otvorenje izložbe Autoportreti, autorice Tajči Čekade koje će se održati u Malom salonu u ponedjeljak 08.04.2013. u 20.30 sati.
Na izložbi će biti predstavljena serija od dvadeset fotografija autoportreta te šesnaest video radova kojima se prikazuje proces izrade samih fotografija.
Izložba se širi i van prostora galerije jer će video radovi biti projicirani na pločnik Korza, i to neprekidno tijekom cijele noći za vrijeme trajanja izložbe.
Izložba ostaje otvorena do 13.04.2013.

Na dan zatvaranja izložbe u 12 sati udruga Žmergo organizirat će prezentaciju u svrhu upoznavanja ljudi sa velikom ekološkom akcijom pod nazivom Zelena čistka koja će se održati u subotu 20.04.2013.

Udruga Žmergo kroz razne programe pokušava animirati što veći broj građana da se pridruže ekološkoj akciji Zelena čistka, a ova izložba jedan je od programa u nizu predviđenih.
 
Tekst: Barbara Babačić


Video: Damir Čargonja Čarli
 
Biografija autorice
Tajči Čekada je multimedijalna umjetnica iz Rijeke koja djeluje na području modnog dizajna, kostimografije, performansa i fotografije. Do sada je realizirala velik broj  modnih revija, skupnih i samostalnih izložbi i performansa u zemlji i inozemstvu.
Više informacija na:
www.tajcicekada.com

Žmergo

Udruga Žmergo ima za cilj očuvanje okoliša, zaštitu prirodne i kulturne baštine te promociju održivog razvoja, a svojim djelovanjem utječe na poboljšanje kvalitete življenja, kako u ekološkom tako i u kulturno-edukativnom smislu.
Žmergo je idejni začetnik proglašavanja Učke parkom prirode, od 1998. godine provodi eko edukativni program Zeleni sat u školi za djecu i mlade. 1998. godine postaje član Mreže Zelenih telefona kroz koju djeluje i danas. Inicijator je i koordinator nacionalne kampanje Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš.
 
Zelena čistka
Nacionalna kampanja Zelena čistka - Jedan dan za čist okoliš je usmjerena na podizanje svijesti građana Hrvatske o važnosti osobne brige za okoliš te je dio globalnog pokreta Let’s do it world! i akcije World Cleanup 2013.
Gomilanje smeća je veliki problem današnjice koji direktno utječe na kvalitetu življenja ljudi, ali i situaciju u okolišu. Promjena navika, svakog pojedinca, ali i organizacija, poduzeća i institucija, jedini je način da se očuvaju prirodne ljepote i dobra te osigura ljepša i zdravija budućnost. Zainteresiranost velikog broja volontera u 2012. godini, prema službenim podacima 41.558 građana iz 161 grada i općina, iz svih županija Hrvatske, u najvećoj akciji ikada provedenoj na ovim prostorima, govori o spremnosti i interesu za zelene teme. U jednodnevnoj petosatnoj akciji očišćeno je 3746 tona otpada s 729 divljih odlagališta diljem lijepe naše. Mnogobrojne udruge, HGSS, planinari, ronioci, oružane snage udružili su snage i zajedno pokazali što mogu učiniti. Djeca, mladi, i oni nešto stariji, cijela Hrvatska s istim ciljem, očuvati danas za bolje sutra.
 
http://www.youtube.com/watch?v=2t7Y2pBVDcE

Powered by iSite