English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

nova adresa:
Krešimirova 26c, Rijeka

Radno vrijeme: utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

adresa do 1.10.2017. Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje
Izložba

PROJEKCIJE
Antun Motika i nasljeđe eksperimenta

ANTUN MOTIKA, ALEKSANAR SRNEC, DAVOR SANVINCENTI, ANA HUŠMAN & I. M. KLIF
Kustosice: Branka Benčić i Sabina Salamon

Galerija ŠKUC, Ljubljana
18. 1. – 18. 2. 2018.
Otvorenje izložbe: četvrtak 18. 1. u 19 sati

motika w.jpg

Izložba PROJEKCIJE okuplja izbor radova Antuna Motike kojima se aktualizira manje poznat i neistražen opus eksperimenata koji su nastajali u kontinuitetu od početka četrdesetih do sredine osamdesetih godina. Prvo predstavljanje tog dijela Motikinog opusa u Ljubljani, predstavlja kontinuitet u obnavljanju interesa za ovog umjetnika i revalorizaciju njegova opusa eksperimenata, koji se kraja prvog desetljeća dvijetisućitih, počeo uvažavati smatrati inovativnim u promišljanju vizualnog jezika.  Izložba u Ljubljani predstavlja umanjenu verziju istoimene izložbe postavljene u riječkom MMSU u travnju 2017. godine, a koncipirana je kao skupna i uključuje radove koji pozicioniraju nasljeđe eksperimenta u okviru Motikinog opusa. U dijalog s Motikom stupaju radovi njegovih suvremenika iz Hrvatske i iz međunarodne scene, povezujući ga s eksperimentom u pokretnim slikama (Stan Brakhage, Zlatko Hajdler, Aleksandar Srnec) i onima koji ukazuju na inovacijski i anticipatorski potencijal Motikinih luminoeksperimenata u kontekstu suvremene produkcije (Ana Hušman i Ivan Marušić Klif, Davor Sanvincenti).
Objedinjujući analogne i digitalne tehnike rada u vidu zvučnih ambijenata, svjetlosnih instalacija, fotografije i filma, PROJEKCIJE predstavljaju fragmentarnu panoramu svjetla iz projektora, žarulje i tamne komore, postavljajući Motiku na liniju kontinuiteta eksperimentalnih praksi.

POPRATNI PROGRAM:
1.2. u 18h: razgovor i vodstvo s kustosicama, te program projekcija (Stan Brakhage, Zlatko Hajdler, Marko Pogačnik, Aleksandar Srnec, Davor Sanvincenti, Jennifer West)

8.2. u 18h: vodstvo
 
Partneri: Izložba je realizirana u suradnji s MMSU Rijeka; Zbirka umjetnina Grada Pule – Zbirka Antun Motika; Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost, Vodnjan

Radovi iz zbirki: MSU Zagreb, Zbirka Marinko Sudac; Zbirka umjetnina Grada Pule – Zbirka Antun Motika, Hrvatski filmski savez

Powered by iSite