English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

nova adresa:
Krešimirova 26c, Rijeka

Radno vrijeme: utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

adresa do 1.10.2017. Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje

4. GODIŠNJA IZLOŽBA VIJEĆA MLADIH BENČIĆ

Kraj 4. ciklusa rada Vijeća mladih Benčić, platforme za kulturno-umjetnički odgoj i obrazovanje djece i mladih, zaokružit ćemo već tradicionalnom izložbom koju će osmisliti djeca - sudionici na projektu.
Otvorenje izložbe održati će se u ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (Kompleks Benčić, Krešimirova 26c, Rijeka) u 18.30 sati.


VMB_izložba_plakat.jpg


 
Otvorenje godišnje izložbe Vijeća mladih Benčić održat će se 15. siječnja s početkom u 18:30 u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci (Kompleks Benčić).
Godišnja izložba Vijeća mladih Benčić stalna je komunikacijska platforma Vijeća mladih Benčić koja uključuje integraciju i prezentaciju jednogodišnjega ciklusa radionica programa VMB LAB. Posebnost ove izložbe, koja se 2018. godine održava po četvrti puta, jest da je u potpunosti osmišljena i implementirana od strane polaznika programa VMB LAB. Cilj ove platforme jest osnažiti djecu, pružajući im prilike i podršku u samostalnoj akciji te stvaranje prostora za uključivanje i komunikaciju sa zajednicom kroz predstavljanje njihova mišljenja i rada u javnosti.
 
O VMB LABU:
VMB LAB je najstariji program i baza rada Vijeća mladih Benčić. Namijenjen je djeci od 8 – 13 godina. Ovaj program omogućuje prilike za upoznavanje djece s različitim oblicima umjetnosti, uključivanje u rad kulturnih institucija, ali i podizanje svijesti djece o povijesti njihovoga grada, jačanje njihovog osjećaja pripadnosti, brige za prošlost, te pružanje osnove za razmišljanje o budućnosti grada.

VMB LAB radionice mjesto su istraživanja i eksperimentiranja za djecu i za edukatore. Svaki mjesec posvećen je novoj temi (umjetničkome izrazu, aktualnom događaju u kulturnome životu grada…), a sukladno temi organizirana je suradnja s institucijama, organizacijama i/ili stručnim suradnicima relevantnima za odabranu temu. Voditeljice Vijeća mladih Benčić, Natali Bosić i Ivana Golob Mihić, u suradnji s odabranim suradnicima zajednički oblikuju program i aktivnosti, brinući se o zastupljenosti i usklađenosti s metodama i načelima rada Vijeća mladih Benčić. Kada god je moguće, radionice se održavaju na terenu, u autentičnom okruženju kako bi se omogućila smislena povezanost sa životom djece i njihovim društvenim i kulturnim okruženjem.
Radionice se temelje na individualnom pristupu, istraživanju i iskustvenom učenju, zalaganju u zajednici te partnerskim odnosima. Kroz sve radionice njeguju se i razvijaju sloboda mišljenja i djelovanja, smisao za stvaralaštvo i inicijativu, imaginaciju, socijalne i moralne vrijednosti, emocionalna inteligencija, sposobnost kritičkoga mišljenja, smisao za samostalnost i aktivno sudjelovanje u demokratskom društvu.
 
Priprema izložbe
Samoj izložbi prethoditi će dvodnevna radionica (13. – 14. 2017.) na kojoj će se polaznici radionica u dobi od 8. do 14. godina preuzeti uloge kustosa i uz podršku mentora osmisliti i pripremiti godišnju izložbu Vijeća mladih Benčić. U ulogama mentora će se osim voditeljica projekta Ivane Golob Mihić i Natali Bosić naći riječki umjetnici Petra Dolenec, Damjan Šporčić, Davor Margan, Bruno Butorac, Davor Popdankovski i Fran Kalčić. Ovogodišnja izložba je specifična i po tome što će polaznici većinu svoga rada predstaviti pomoću medija kao što je community radio i VJ te fanzina pod nazivom Vjesnik Vijeća mladih Benčić koji će po prvi puta biti predstavljen na otvorenju izložbe.
 
Plakat i deplijan
I ove godine za potrebe izložbe produciran je 3 u 1 interaktivni plakat-deplijan  koji je zahvaljujući kreativnom timu dizajnera Lotte Keijzer i Marku Butorcu dobio i treću svrhu alata za fotografiranje. Na ovaj način, a nastavno na prošlogodišnju ulogu plakata koji je ujedno mogao postati i origami kućica, Vijeće mladih Benčić želi potaknuti dizajnere na zajedničko istraživanje mogućnosti koje plakat kao medij nudi, a kroz koje se ogledaju temeljna načela djelovanja Vijeća mladih Benčić - interaktivnost, kreativnost i aktivno sudjelovanje.
 
Dodjela nagrada Vijeća mladih Benčić
Treću godinu za redom na otvorenju izložbe, polaznici radionica Vijeća mladih Benčić dodijeliti će nagrade Vijeća mladih Benčić za najboljeg umjetnika i radnika u kulturi/edukatora po izboru djece.

Powered by iSite