English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

nova adresa:
Krešimirova 26c, Rijeka

Radno vrijeme: utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

adresa do 1.10.2017. Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje
Zbogom Dolcu, vidimo se u Benčiću!

MMSU seli u nove prostore!

H zgrada, bivše tvornice Rikard Benčić

Krešimirova 26c

51000 Rijeka

mmsuDolac.jpg

Od Guvernerove palače gdje smo 1949. započeli s radom kao Galerija likovnih umjetnosti, preko ulice Dolac gdje smo se preselili 1956., prvo kao Moderna galerija, a poslije kao Muzej moderne i suvremene umjetnosti, pa sve do H zgrade bivše tvornice Rikard Benčić koju otvaramo 22. rujna 2017. godine.

Muzej se useljava u novi prostor prema projektu arhitekta Dinka Peračića, u stanju u kojem može započeti sa svojim društvenim i kulturnim radom. Postavljene su arhitektonske smjernice po kojima će se Muzej razvijati u fazama, prema raspoloživim financijama i prema vlastitim potrebama. Program i prostor zajedno će se organski razvijati. Arhitektura je ponudila osnovu po kojoj će se svaka nova intervencija kojom se unapređuje prostor uklopiti u buduću cjelinu.
Program će se istovremeno razvijati u više smjerova i pokrivati više razina djelovanja. Neposredna uključenost i razvijanje participativnih projekata s korisnicima programa osnovna je smjernica rada i načelo djelovanja Muzeja.

Cilj programa je između ostalog razbiti predrasude i nelagodu u percepciji suvremene umjetnosti. Svojim aktivnostima MMSU u život grada Rijeke uvodi modernu i suvremenu umjetnost, potiče umjetničku produkciju kao i kritičke diskurse o umjetnosti, kulturi, društvu i politici te otvara javni prostor za diskusiju, reakciju, poticanje razvoja i aktivno bavljenje suvremenom kulturom i umjetnošću.

Posljednja izložba koju MMSU organizira u ulici Dolac-a je izložba Zdravka Milića, Radovi 1981. – 2017.,  kojom ćemo se oprostiti od prostora koji smo koristili preko 60 godina, a prva koju otvaramo u novim prostorima u bivšoj tvornici Rikard Benčić je izložba Tomislava Gotovca, Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte.

MMSU ekipa - Stošija Baljak Gržančić, Vilma Bartolić, Milica Đilas, Kora Girin, Tatjana Jelovica, Ivo Matulić, Tamara Medač Medija, Verica Mitrović, Ksenija Orelj, Vanja Pužar, Sabina Salamon, Anton Samaržija, Snježana Sinčić, Nataša Šuković, Marina Tkalčić, Slaven Tolj i Diana Zrilić – poziva Vas da zajedno okrenete novu stranicu u povijesti Muzeja.

 

 

Tom Got uspravno.jpg

Powered by iSite