English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Radno vrijeme izložbe Ponovno zaposjedanje muzeja u Malom salonu
svaki dan od 10 - 21 sat

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 21 sat
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje
Nagrada Radoslav Putar
Finalisti Nagrade Radoslav Putar za 2017. godinu


putar.jpg

Izabrani su FINALISTI Nagrade Radoslav Putar za 2017. godinu.

Nagrada Radoslav Putar, godišnja nagrada za najboljeg mladog likovnog umjetnika/umjetnicu u Hrvatskoj, dodjeljuje se od  2002.
 
Ovogodišnji stručni žiri u sastavu: Niko Mihaljević, (dobitnik Nagrade Radoslav Putar 2016.), Boris Greiner (likovni kritičar, Zagreb), Miroslav Karić (kustos, Remont – nezavisna umetnička organizacija, Beograd, Srbija) i Marta Kiš (kustosica, voditeljica Galerije SC, Zagreb) između pristiglih prijava izabrali su 4 ovogodišnja Finalista Nagrade Radoslav Putar.


Finalisti Nagrade Radoslav Putar 2017. su:

Tea Ivković, 1992. Zagreb.
Diplomirala je 2016. na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Mirjane Vodopije. Okupacija kojom se bavi je konstantna potraga za problemima i proces njihovog rješavanja. Rad smatra glavnim sredstvom realizacije svakog čovjeka.
 
Matej Knežević, 1983., Slavonski Brod
Matej Knežević je vizualni umjetnik zaokupljen aktualnim društvenim problemima globalnog karaktera i pojavama u lokalnoj zajednici. Uz umjetnički angažman, završio je Medicinski Fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te radi kao liječnik / specijalist urologije.
 
Ana Kovačić, 1986., Zagreb
2010. završila je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, 2013. završila je nove medije na odsjeku za Animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2013. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a od 2014. godine član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. U svom radu istražuje povezanost između osobne i kolektivne memorije, te način na koji je memorija upisana u naša tijela i prostore u kojima živimo.

Ana Sladetić, 1985., Vukovar
Diplomirala je 2009. i doktorirala 2016. na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a samostalno izlaže od 2009. godine.
Zanima je ljudski okoliš i nevidljivi elementi ugrađeni u ljudsku okolinu i uloga koju oni imaju u stvaranju vizualne komunikacije.  
 
Čestitamo svim izabranim Finalistima i želimo puno uspjeha u daljnjem tijeku natjecanja!
 
Izložba Finalista, održat će se početkom lipnja 2017. u izložbenom prostoru MMSU-a Rijeci, gdje će žiri nakon drugog kruga natjecanja i razgovora sa svakim pojedinim finalistom, izbrati dobitnika/cu Nagrade Radoslav Putar za 2017.
 
Prošle i ove godine u natjecanje je uneseno nekoliko novosti, pa tako sada dobitnik Nagrade dobiva produženi, dvomjesečni boravak u New Yorku, u organizaciji Residency Unlimited, a ove smo godine podigli dobnu granicu za natjecatelje, te se od sada mogu prijaviti svi umjetnici do 40 godina starosti. Radionice za zainteresirane kandidate i ove su godine u tri termina održana u Zagrebu i online, za kandidate izvan Zagreba.
 
Uz boravak u Residency Unlimited, NY, dobitnik dobiva i samostalnu izložbu u Institutu za suvremenu umjetnost, Zagreb i mjesto u žiriji Nagrade Radoslav Putar u 2018. godini.
 
Nagrada Radoslav Putar dio je međunarodne mreže YVAA - Young Visual Artists Awards.
 
Natjecanje i Nagrada Radoslav Putar omogućeni su sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu I sport Grada Zagreba, Odjela za kulturu Grada Rijeke, Trust For Mutual Understanding, New York i Instituta za suvremenu umjetnost u Zagrebu, u suradnji  s Muzejom Moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i Residency Unlimited u New Yorku.

Powered by iSite