English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

nova adresa:
Krešimirova 26c, Rijeka

Radno vrijeme: utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

adresa do 1.10.2017. Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje
Performans

SELMA SELMAN

Autoportret

Utorak, 19. 7. 2016. u 18:30 sati, ispred Malog salona


selmaSelman.jpg

Moj rad temelji se na gradnji stvari koje su korisne i za zajednicu i za pojedince. Najvažnije je pri tome da koristim svoj identitet, ali ne zbog toga da kažem ljudima da dolazim iz romske zajednice, da sam Romkinja, već zato da im kažem da je moja umjetnost zapravo stvarnost i moj način života.
Odrastanje u getu bivajući jedna od "bijelih" djevojaka, daje mi još jedan drugi pogled na svijet. Kao mlada djetinjstvo sam provela na ulici, i to me je naučilo da vidim sebe kao nekoga tko će biti u stanju govoriti o svim tim stvarima, a tada sam shvatila i da imam talent za umjetnost.

Selma Selman

''Selmine radove karakterizira poetika otpora protiv diskriminacije, ravnodušnosti i nedostatka suosjećanja. Naracijom vlastite intimne priče o borbi protiv negativnih i pozitivnih stereotipa, siromaštva i predrasuda u životu Romkinje, Selmini radovi različitim umjetničkim strategijama i formatima na duhovit i odvažan način potiču na promišljanje ustaljenih koncepata i nekritičkih predrasuda ujedno djelujući i kao strategija ozdravljenja koju postavlja u raznolike prostore borbe - od javnog prostora do udaljenih zona našeg senzibiliteta.''

Dr. Maria-AlinaAsavei

Selma Selman je rođena 1991. godine u Ružici, u romskom naselju u Bihaću, Bosna i Hercegovina. U dobi od 19 godina, Selman je počela studirati u Banja Luci, gdje je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti, Odsjeku za slikarstvo, 2014. U 2015. godini, Selman je dobitnik prestižne Young Visual Artist Award ZVONO, za najboljeg mladog umjetnika iz Bosne i Hercegovine. Trenutno studira na Sveučilištu Syracuse, SAD.

http://www.selmaselman.com/

 

spajalicaNoY.png     rljn2016.jpg epk (1).jpg

 


Zahvala:   metis.png

 


 

Powered by iSite