English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

nova adresa:
Krešimirova 26c, Rijeka

Radno vrijeme: utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

adresa do 1.10.2017. Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje
Izložba
Ivan Marušić Klif

Novi radovi

MMSU, 18.5.-2.6.2016.
Otvorenje: srijeda, 18.5. u 20 sati, MMSU


klif2.jpg


Izlaganje Ivana Marušića Klifa u MMSU biti će njegov prvi samostalni nastup u Rijeci. Budući da od 2012. nadalje pratimo njegove učestale nastupe, ponajprije u Zagrebu gdje nalazi adekvatan prostor za izvedbe (Pogon, Umjetnički paviljon), namjera nam je predstaviti ga riječkoj publici. Razlog više je i njegov produkcijski i istraživački uzlet fokusiran na  mogućnosti procesiranja i generiranja slike-zvuka kojeg najavljujemo naslovom Novi radovi.
Zauzimajući veći dio izložbenog prostora koji omogućava predstavljanje audio –vizualnih instalacija koje svoj maksimum postižu u voluminoznim prostornim gabaritima, ovog se puta odlučio predstaviti u nešto drugačijem formatu. Za razliku od većine dosadašnjih izlaganja, dva rada kojima se ovdje predstavlja nisu interaktivna. Nastale su kao dvije zasebne, studijski pripremljene i dovršene cjeline tijekom nekoliko dana rada u muzeju.
Zanimajući se za daljnje razvijanje perceptivnih mogućnosti koju elektronička slika nudi, u prvom dijelu izložbenog prostora predstaviti će najnovija postignuća u radu s osciloskopom, uređajem koji osim što mjeri frekvencije, njih može učiniti vidljivima, prikazati ih kao grafički crtež. Gledatelji će svjedočiti neočekivanoj performativnoj dinamici simultanog stvaranja zvuka i slike, ili bolje reći zvučne slike. U hibridnoj varijanti danas zastarjele analogne i suvremene digitalne tehnologije, put inovacija Klif i dalje nalazi u igri uštimavanja svojih umjetničkih namjera s nepredvidljivošću slučaja i hardverskim zadatostima.
Postavljen u fizički prostor kao trokanalna video projekcija, rad u drugom dijelu izložbenog prostora slijedi ideju 3D video mapiranja, gdje audio-vizualni materijal u finim nijansama preklapanja kadrova, doprinosi osjećaju fragmentirane i umnožene stvarnosti. Umjesto kognitivnog dohvaćanja smisla, tu nas pokreće sabiranje osjetilnih podražaja. Bliska su mu zapadanja u nelogičnosti, poput vremenskih diskontinuiteta ili simultanosti. Računajući na to da svaki otklon od očekivanog, utječe na stabilnost naše orijentacije. Klifa  zanima oko promatrača, način na koji vidimo i osjećamo.

Iz životopisa
Ivan Marušić Klif (1969.) radi na području interaktivnih instalacija i videa, zvuka i glazbe. Aktivan je kao glazbenik i glazbeni producent, autor glazbe za filmove, performanse, dramske i plesne predstave.

Powered by iSite