English
Header Blue
Izložbe
O nama      Izložbe      Zbirke      Kontakt      Arhiva      Online zbirka

Izložbeni prostori

Muzej moderne i suvremene umjetnosti

nova adresa:
Krešimirova 26c, Rijeka

Radno vrijeme: utorak - nedjelja: 11 - 20 sati

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

adresa do 1.10.2017. Dolac 1/II, Rijeka

Mali salon
Korzo 24, Rijeka

Zimsko (od 1.10. do 30.4.):
utorak – subota, od 11 do 18 sati
nedjelja, od 11 do 13 i od 17 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Ljetno (od 1.5. do 30.9.):
utorak – petak, od 11 do 20 sati
subota i nedjelja, od 11 do 14 i od 18 do 20 sati
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

ponedjeljkom otvoreno uz prethodnu najavu
(051 49 26 11)

 

više
Arhiva izložbi
Pretraživanje
Izložba

JOSIP PINO IVANČIĆ                                                                                                  

Materijalno.st

Otvorenje: 13. svibnja 2016. u 20 sati, Mali salon

Performans: Josipa Bubaš i Josip Ivančić – Pino, smo ga pofumali / popušili smo!, 13. svibnja 2016. u 20 sati
 
Izložba je otvorena do 29. svibnja 2016 u radnom vremenu: utorak – petak 14 - 20 sati / subota i nedjelja 10-13 i 17-20 sati.

pinoIvancic.jpg

U Rijeci je Ivančić posljednji puta viđen s radom Bez-DOM-ni koji je nastao u suradnji s beskućnicima u sklopu umjetničkih intervencija u javnom prostoru (Spajalica 2014.). Sa Materijalno.sti se iznova bavi sirovim aspektima svakodnevice, u njoj pronalazeći ona tjeskobna, ali naprosto životna veziva koja se ne daju svesti pod kvantitativne kriterije i logiku jačeg zbroja. Tako i osnovnu građu izložbe čine odbačeni potrošni materijali koji se recikliraju i transformiraju doimajući se poput strašila razmetljive političke retorike. Manjak je preuzet za načelo radova, formalno u oslanjanju na koncizan izraz blizak arte poveri, a sadržajno u otklonu od varljivih političkih formulacija koje perpetuiraju ...višak institucionaliziranosti, prazne reprezentativnosti, ugroženu sadržajnost.  Valja pridodati da izložba nastaje i kao parodija na slabašno financiranje kulturnih sadržaja i neprestano reckanje javnog sektora koji se preimenuju 'nužnim putom oporavka'. Kao ishodišni rad ističe se performans ki fa meno.  Izvrnuta verzija trešete igra se na ko će manje punata. Kako kaže umjetnik, Kad završi partija broji se tko je manje ukrao i taj je pobjednik.

Ulomak iz teksta Ksenije Orelj

Pino J. Ivančić, rođen u rodilištu, Pula. Kreće se posvud. Novčeke je zarađivao va neposrednoj proizvodnji u Tvornici cementa «Giulio Revelante» i Servis-TESU- Uljanik, ideje pos-v-ud. Nakon racionalizacije postaje klijent u najrespektabilnijem HR brandu «HZZ-rvacki zavod za zaposlitev» uz «placu-naknadu» od 1200 (miljari dvisto) Kn…imate li neKaj za «is Fusarit «??? 60ih, veselih godina, konkretnije se počinje baviti ARTom, skulpturom (pa radnik je va trližu) a kasnije kad mu se sve promiješa i granice medija postanu uske ulazi u konceptualni krug i performance vode. 80ih je član alter/punk grupe GNjDD, industrial SubVersIv, a producira i dosta novih grupa na dolazećoj sceni. U okružju specifične soc-pol-kult situacije i pod utjecajem Beuysa otvara proces «Socijalne skulpture» kojoj se vraća nakon «balkanise derneka». Najpoznatiji i jedini AvantPopArtist va Istre, i malo šire. Ponosni vlasnik rekorda o posjećenosti jednom događanju/performanceu (cca. 40000 posjetilaca, «Theater like a Life/Life like a Theater ili Život je feferon…»), a sve ostale stupidece i stupidadjine mogu se otčitati i iščitavati u dnevnim, tjednim i periodičnim tiskovinama ovijeh prostora.


 

ivancic.jpg

 

Podrška:
Grad Rijeka
grb grada TIFF ZA  PC.jpg

Zahvale:
Čistoća d.o.o., Rijeka

Cistoca logo-2.jpg


Zavičajni muzej Grada Rovinja
Momčilo Golub
Dobri duh: Marina Štemberga 

Foto: SMO GA POFUMALI / POPUŠILI SMO!, Josipa Bubaš i Josip Ivančić – Pino, performans održan u sklopu festivala Sedam dana stvaranja, Pazin, 2015., fotografirao: Darko Škrobonja.

 

Powered by iSite